Главная

Регистрация

Вход
Мой сайт
Воскресенье, 19.05.2024, 09:17
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Мини-чат
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 0
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2014 » Март » 28 » Щеплення кір краснуха паротит. Вакцина Пріорикс проти кору, паротиту та краснухи
09:46

Щеплення кір краснуха паротит. Вакцина Пріорикс проти кору, паротиту та краснухи





щеплення кір краснуха паротит
Головна » Питають-відповідаємо » Вакцина Пріорикс проти кору, паротиту та краснухи

Вакцина Пріорикс проти кору, паротиту та краснухи

ПріориксІнструкція по застосуванню Пріорикс (Priorix)
Вакцина проти кору, паротиту та краснухи жива культуральна.

Лікарська форма - ліофілізат для приготування розчину для підшкірного і внутрішньом'язового введення

СКЛАД:
Пріорикс - ліофілізований комбінований препарат атенуйованих вакцинних штамів вірусу кору (Schwarz), епідемічного паротиту (RIT 4385, похідний Jeryl Lynn) і краснухи (Wistar RA 27/3), культивованих роздільно в культурі клітин курячого ембріону (віруси кору та паротиту) і диплоїдних клітинах людини (вірус краснухи).

Пріорикс відповідає вимогам Всесвітньої організації охорони здоров'я з виробництва біологічних препаратів, вимогам до вакцин проти кору, епідемічного паротиту, краснухи і живим комбінованим вакцинам.

Прищеплювальна доза вакцини містить не менше 3,5 lgTIXZko аттенуированного вірусу кору штаму Шварц, не менше 4,3 lgTLTZko аттенуированного вірусу паротиту штаму RIT4385, не менше 3,5 lgTU / Ujo аттенуированного вірусу краснухи штаму Wistar RA 27/3. Вакцина містить неоміцину сульфат (не більше 25 мкг), лактозу, сорбітол, манітол та амінокислоти.

ОПИС
Однорідна пориста маса від білого до злегка рожевого кольору. Розчинник (вода для ін'єкцій) - прозора безбарвна рідина, без запаху, вільна від видимих домішок.

ІМУНОЛОГІЧНІ ВЛАСТИВОСТІ
Клінічні випробування вакцини Пріорикс показали високу ефективність препарату. Антитіла до вірусу кору були виявлені у 98%, до вірусу епідемічного паротиту у 96,1% і до вірусу краснухи у 99,3% щеплених. Через рік після щеплення у всіх серопозитивних осіб зберігався захисний титр антитіл до вірусу кору і вірусу краснухи і у 88,4% до вірусу паротиту.

Певна ступінь захисту від захворювання на кір може бути досягнута при введенні вакцини неімунних особам протягом 72 год після їх контакту з хворим на кір.

ПРИЗНАЧЕННЯ
Профілактика кору, епідемічного паротиту та краснухи з 12-місячного віку.

ПРОТИПОКАЗАННЯ Алергічна реакція на попереднє введення препарату; підвищена чутливість до неоміцину, будь іншого інгредієнта вакцини і курячим яйцям; разом з тим наявність в анамнезі контактного дерматиту, спричиненого неоміцином, і алергічної реакції на курячі яйця неанафілактіческого характеру не є протипоказанням до щеплення. Первинний і вторинний імунодефіцити. Примітка: препарат може бути введений особам з безсимптомною ВІЛ-інфекцією, а також хворим на СНІД. Вагітність. Вакцинація відкладається до закінчення гострих проявів захворювання та загострення хронічних захворювань. При неважких ГРВІ, гострих кишкових захворюваннях і ін щеплення допускається проводити відразу ж після нормалізації температури. СПОСІБ ЗАСТОСУВАННЯ ТА ДОЗИ
Безпосередньо перед застосуванням у флакон з препаратом вносять вміст доданого шприца, флакона або ампули з розчинником з розрахунку 0,5 мл на 1 дозу. Флакон ретельно струшують до повного розчинення. Час розчинення препарату не повинне перевищувати 1 хв. Розчинений препарат являє собою прозору рідину від світло-оранжевого до світло-червоного кольору. Якщо він виглядає інакше, а також за наявності сторонніх частинок, вакцину не використовують.

Вакцину вводять підшкірно в дозі 0,5 мл; допускається внутрішньом'язове застосування препарату.
У відповідність до Календаря профілактичних щеплень Пріорикс вводять дітям у віці 12 місяців з подальшою ревакцинацією у віці 6 років. Крім того, Пріорикс можна вводити дівчаткам в 15 років, раніше не щепленим або що отримали тільки одне щеплення моновалентною або комбінованими вакцинами проти кору, краснухи та епідемічного паротиту.

Для введення препарату повинна бути використана нова стерильна голка. При використанні вакцини у багатодозових упаковці для забору препарату кожного разу повинні бути використані новий шприц і голка. Розчинений препарат в багатодозових упаковці повинен бути використаний протягом робочого дня (протягом не більше 8 год) за умови зберігання його в холодильнику (при температурі від 2 до 8 ° С). Препарат повинен вилучатись з флакона при суворому дотриманні правил асептики.

Ні за яких обставин вакцина Пріорикс не повинна вводитися внутрішньовенно.

ПОБІЧНІ РЕАКЦІЇ
При застосуванні вакцини рівень побічних реакцій на введення був незначним: найбільш частими були гіперемія у місці введення, біль і припухлість; також - незначне підвищення температури тіла, висип. Рідко - фебрильні судоми, набрякання привушних слинних залоз. Вкрай рідко в окремих щеплених після вакцинації реєструвалися симптоми, характерні для інфекції верхніх дихальних шляхів (риніт, кашель, бронхіт і т.п.); крім того, вкрай рідко відзначалися діарея, блювання, анорексія, сонливість, підвищена збудливість, безсоння, гострий середній отит, лімфаденопатії.

ВЗАЄМОДІЯ З ІНШИМИ ПРЕПАРАТАМИ
Вакцину можна вводити одночасно (в один день) з АКДП та АДП вакцинами, живий і інактивованої поліомієлітної вакциною, вакциною проти Н. фіетае типу Ь, вакциною проти гепатиту В за умови ін'єкції препаратів окремими шприцами в різні долі тіла. Інші живі вірусні вакцини вводять з інтервалом не менше 1 міс. Пріорикс не слід змішувати з іншими вакцинами в одному шприці.
Вакцина може бути використана для проведення повторного щеплення особам, раніше вакцинованих інший комбінованою вакциною проти кору, паротиту та краснухи або відповідними монопрепаратів.
Дітям, які отримали імуноглобуліни або інші препарати крові людини, вакцинацію проводять не раніше, ніж через 3 міс. зважаючи на можливу неефективність в результаті впливу пасивно введених антитіл на вакцинні віруси кору, епідемічного паротиту та краснухи, У випадку, якщо імуноглобулін (препарат крові) був введений раніше, ніж через 2 тижні після щеплення, останню слід повторити.
При необхідності постановки туберкулінової проби вона повинна бути проведена або одночасно з вакцинацією або через 6 тижнів після неї, оскільки корової (а можливо і паротитної) вакцинальний процес може викликати тимчасове зниження чутливості шкіри до туберкуліну, що послужить причиною помилкового негативного результату.

Особливості застосування
Необхідно дотримуватися обережності при введенні вакцини особам з алергічними захворюваннями і судомами в особистому та сімейному анамнезі. Як і при використанні всіх біологічних препаратів у зв'язку з можливістю розвитку алергічних реакцій негайного типу вакцинований повинен знаходитися під наглядом не менше 30 хв. Місця проведення щеплень повинні бути забезпечені засобами протишокової терапії, в тому числі розчином адреналіну 1:1000.

Вакцинацію жінок в дітородному віці проводять при відсутності вагітності і тільки в тому випадку, якщо жінка згодна оберігатися від зачаття протягом трьох місяців після щеплення. Годуючі жінки можуть бути щеплені, якщо користь від вакцинації переважає над можливим ризиком.

Перед введенням вакцини слід переконатися, що спирт або інший дезінфікуючий агент випарувався з поверхні шкіри і пробки флакона, так як ці речовини можуть інактивувати аттенуірованних віруси в складі вакцини.

ФОРМА ВИПУСКУ
По 1 дозі у флаконі прозорого скла у комплекті з розчинником по 0,5 мл в ампулі разом з інструкцією із застосування в картонній коробці.
По 1 дозі у флаконі прозорого скла у комплекті з розчинником по 0,5 мл у шприці з 1 або 2 голками разом з інструкцією із застосування в картонній коробці.
Для медичних установ:
По 1 дозі у флаконі прозорого скла. По 100 флаконів у коробці картонній разом з інструкцією із застосування. Розчинник: по 0,5 мл в ампулі. За 100 ампул в окремій картонній коробці.
По 10 доз у флаконі темного скла. По 50 флаконів у коробці картонній разом з 1-5 інструкціями по застосуванню. Розчинник: по 5 мл в ампулі. По 50 ампул в окремій картонній коробці.

ТЕРМІН ПРИДАТНОСТІ, УМОВИ ЗБЕРІГАННЯ І ТРАНСПОРТУВАННЯ
Термін придатності вакцини Пріорикс - 2 роки, розчинника - 5 років. Дата закінчення терміну придатності вказана на етикетці флакона і упаковки. Препарат із закінченим терміном придатності застосуванню не підлягає.
Вакцину в комплекті з розчинником, зберігають і транспортують при температурі від 2 до 8 ° С.
Вакцину, упаковану окремо від розчинника, зберігають і транспортують при температурі від 2 до 8 ° С.
Розчинник, упакований окремо від вакцини, зберігають і транспортують при температурі від 2 до 25 ° С; заморожування розчинника не допускається.

Зберігати вакцину і розчинник в недоступному для дітей місці.

Умови та термін
За рецептом лікаря.

Вакцина виробляється компанією «ГлаксоСмітЮшйн Байолоджікалз С.А.», Бельгія. Підібрати матеріали по: вакцини little.com.ua / vaccine / "> Вакцини для щеплень діткам 02.12.2013


Розвиток самостійності у дитини Виховання дитини - це дуже багатогранний процес.Адже все, що хотілося б прищепити улюбленому чаду, треба не ... Читати далі.

Як загартовувати дитину до року У даній статті опишу як загартовувати дитину до року простими доступними всім батькам способами. Будь гартують процедури позитивно впливають на організм малюка: покращують ... Читати далі.

Вчимо малюків вважати: порядковий рахунок ЗмаганняЯкось лось запитав лисицю:- Хто швидше всіх у лісі?Вовк сказав: - Звичайно я!- Я!- Захрюкав свиня.- ... Читати далі.

В Україні розпочалася вступна кампанія.Батькам на замітку: перелік ВНЗ, які не отримали ліцензію В Україні 14 ВНЗ за численні ... Читати далі.



Источник: nemovlia.net
Просмотров: 7941 | Добавил: martagre | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Форма входа
Поиск
Календарь
«  Март 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Copyright MyCorp © 2024
    Создать бесплатный сайт с uCoz